Een eigen gezicht

Logo maken

Een logo maken of een logo laten maken, dat is de vraag

Website laten maken met Website & Webdesign

Meer dan alleen een plaatje

Logo maken

Logo ontwerp - Dit is wat wij voor jou kunnen betekenen - Website & Webdesign

Een logo is niet zomaar een plaatje of een woord. Een logo is de eerste stap naar herkenbaarheid van jouw merk. Het gebruik van de juiste kleur, lettertype en eventueel afbeelding moet precies binnen je bedrijfsprofiel passen, moet jouw doelgroep aanspreken. Een logo verteld wat over jouw bedrijf, instelling of vereniging.

Huisstijl

Je logo is een groot onderdeel van je huisstijl. Net als bij een logo spreek je met je huisstijl een bepaalde doelgroep aan. Naast de eerder genoemde juiste kleur en lettertype communiceer je met je huisstijl richting de klant. Bij het laten maken van een logo of het ontwikkelen van een huisstijl is het dus belangrijk dat designer en klant op één lijn zitten.

Logo maken of laten maken

Eigenlijk hebben we het al verteld, het belang van een logo (en huisstijl) moet niet onderschat worden. Wanneer je weet wat je doet of moet doen kun je je logo uiteraard prima zelf maken, als je daar de tijd voor hebt natuurlijk. In veel gevallen is het beter om een logo te laten maken door profesionals die een grafische en/of marketingtechnische achtergrond hebben.

Bij het ontwerpen van een logo of huisstijl zul je jezelf enkele vragen moeten stellen:

  • Wat is mijn doelgroep
  • Wat willen wij vertellen/uitdragen
  • Welke emotie/gedachte wil ik oproepen
  • Welke kleuren passen bij mijn merk

Waar moet een logo aan voldoen

Een goed logo is z’n tijd vooruit en blijft toch aan je hangen alsof het je verleden is. Een goed logo is ook niet wat jij mooi vind maar wat je doelgroep aantrekt. Vier kernwoorden die je in je logo terug moet kunnen vinden:
  • Herkenbaar
  • Simpel
  • Nagenoeg tijdloos
  • Positieve uitstraling

Ga jij voor herkenbaarheid?

Een logo maken via Website & Webdesign

Wat wij bedoelen

Onze eerdere websites

Een kleine greep uit ons portfolio van websites die wij vooruit geholpen hebben. Wilt u meer van ons zien of  ontdekken wat wij nog meer voor u doen? Bekijk onze portfolio pagina voor een volledig overzicht.

Wilt u de laadtijd van uw website ook verbeteren? Neem dan contact op met Website & Webdesign!

Bellen, Mail, Whatsappen

Wij komen graag in contact met jou