WordPress Website

WordPress website
Ruim 455 miljoen websites zijn gemaakt met behulp van WordPress. Het zal dan niet gek zijn wanneer je in gesprek over websites het woord WordPress zal horen vallen. Dit CMS wordt gebruikt voor alle soorten en maten websites en z’n populariteit is nog steeds groeiende. Wat kunnen wij jou vertellen over WordPress?

WordPress Website

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management System, een CMS. Zeg maar, een open-source programma waarmee je een website kunt maken én onderhouden. Waar WordPress in beginsel als blogtool ontwikkeld was, is het nu het meest gebruikte platvorm om een website mee te kunnen maken. Daarbij is WP ook de basis van menig succesvolle webshop. Met WordPress kun je in principe zonder programmeerkennis zelf een website maken. Een WordPress website is vanwege z’n modulaire opbouw ook vrij eenvoudig te onderhouden.

De populariteit van WordPress

Van alle websites op de wereld heeft momenteel 37,8% WordPress als basis. Hiermee heeft dit CMS een marktaandeel van 63,6% van alle websites die een CMS als basis gebruiken. Je zult dan ook geen hostingpartij tegenkomen die WordPress niet ondersteund. Dit maakt dus je zeer flexibel in je keuze hierin.

Een WordPress website maken

Zoals gezegd kun je mbv WordPress zelf een website maken. Het minimale wat je er voor nodig hebt is goede hosting, een sterke domeinnaam en WordPress zelf. Uiteraard is het de bedoeling dat je je website vorm geeft met structuur, tekst en afbeeldingen dus dit zul je ook nodig hebben.
WordPress ontwikkeld zich, ook gedwongen door online alternatieven, nog steeds door. Waar je voorheen veel html-code moest schrijven en met css de website mooi maken, kun je nu veel doen met behulp van voorgecodeerde blokken. Doordat WordPress open-source en populair is vindt er ook veel ontwikkeling plaats op het gebied van thema’s en plugins. Wil je zelf je website maken maar ben je niet zo’n designer, gebruik een thema met template die voor jou het meest geschikt is. Heb je extra functionaliteiten nodig, zoek een plugin die dit voor je opzet. Let wel op. Thema’s en plugins worden ontwikkeld door goede en minder goede ontwikkelaars. Lees je dus goed in. Gratis of goedkoop is niet de enige of de juiste afweging bij het maken van een goede keuze.

Een WordPress website laten maken

Wij zeggen altijd, je moet doen waar je goed in bent. Jij bent goed in jouw business, wij zijn goed in onze business, een goede website maken. Bovendien heb je als ondernemer helemaal geen tijd om zelf aan de gang te gaan en daarom ga je die WordPress website laten maken. Het enige wat hiervoor nodig is is weten wat je wilt, een goed webdesignbureau, goede onderlinge communicatie en afspraken. Ja, het kost geld maar hoelang zou je zelf bezig zijn met het maken van een website? Websites maken gebeurd niet in 1 dag. Je hoort het vaak maar kan niet goed zijn. Gebeurd dit wel, heb je een website met behulp van een 1000-in-één template en slechte performance. Niet echt een basis voor een eigen identiteit en goede vindbaarheid. Wees je er daarom van bewust dat een website maken tijd én geld kost.

Een WordPress webshop laten maken

Een WordPress website kan vrij eenvoudig als webshop dienst doen. In principe hoef je hier alleen de WooCommerce-plugin voor te installeren en configuren. Het nadeel kan zijn dat WooCommerce vrij basic is. Wanneer je dan een webshop wilt met uitgebreide opties, zul je op zoek moeten gaan naar de juiste plugins. WooCommerce komt standaard niet met een iDeal-oplossing, een out-of-the-box PostNL oplossing of is zonder toevoegingen niet geschikt voor een Retail/Wholesale-combinatie. Hier zijn dus oplossingen me behulp van plugins voor nodig.

WordPress onderhoud

Website onderhoud is in principe ook zo simpel mogelijk gehouden. Op de update-pagina van het WordPress dashboard wordt aangegeven of WordPress, je thema en gebruikte plugins een update nodig hebben. De onderdelen welke jij wilt updaten vink je aan en klikt op ‘Updaten’. Wel is het verstandig om een backup te maken van je website en database voordat je met de update aan de slag gaat. Na de update(s) de website op fouten controleren is natuurlijk ook een goede gewoonte.
Beveiligingsupdates van WordPress worden standaard automatisch uitgevoerd.

WordPress.com of WordPress.org

Wanneer mensen het over WordPress hebben, spreken ze nagenoeg altijd over WordPress.org. Er bestaat echter ook WordPress.com. Wat is het verschil hierin?
Met WordPress.org download je WordPress naar je eigen hosting met je eigen domeinnaam en de vrijheid om welke thems’s en plugins dan ook te installeren die jij wilt.
Bij WordPress.org heb je een website in een subdomein van WordPress.com. Bijvoorbeeld websiteenwebdesign.wordpress.com. Het gebruik van thema’s en plugins is beperkter dan bij de .org-versie. Hosting en onderhoud wordt allemaal gedaan door WordPress.com.

Voorbeelden van WordPress websites

Voor een groep mensen is WordPress nog steeds alleen een hulp om hun blog te publiceren. Vele mensen, klein- en middenbedrijf en ook grote bedrijven zien WordPress als hét middel om mbv hun product, bedrijf of hobby naar buiten te brengen. Onderstaande bedrijven hebben een website laten maken met WordPress als basis. Je ziet het, het zijn niet de minste.

Sony Music, MicroSoft News, Walt Disney Company, Facebook Newsroom, Angry Birds, HP/De Tijd, NCRnext, Diergaarde Blijdorp, D66.

Met creatieve groet,

Jerry de Goede
Jerry de Goede

Eigenaar Website & Webdesign

Nieuwste berichten
Onze projecten

Bellen, Mail, Whatsappen

Wij komen graag in contact met jou